Pages

Monday, July 1, 2013

30. päev. Õnnistuste jagamise aeg... Tänud ja head teed. Viimane teema on veresuhkur ja isud.../Jumalanna jalajäljed...





Paradiisi Maitse tüdrukud:


Jumalanna ongi jõudnud oma imelise ja õpetliku, inspireeriva teekonna lõpule. 
Aitäh kõikidele kaasaelajatele. 

Aitäh Jumalanna Reginale sära, pühendumise ja informatsiooni eest. Loodetavasti leidis igaüks midagi enda jaoks, mis julgustab astuma sammu edasi, et saada teadlikumaks ümbritsevast, iseendast ja ka toidu müstilisest maailmast :)

Tagasiside: 

Silja:

...parimad lugemised...


Tagasiside: 

Selle blogiga võiks veidi edasi tööd teha ning selle peaks kindlasti raamatuna välja andma! Mina ise printisin endale kõik päevad välja, see kõneleb kõige paremini "terviklikult". 
Kogu mosaiik jookseb kenasti kokku. 
NB! Raamatu välja andmise puhul võid ka kaaluda osade päevade kohtade vahetamist.
Suurimad tänud ja palju edu! 
Uskumatu, et on hingi, kes vabatahtlikult nii palju annavad, kingivad, ega küsi mitte midagi vastu. Samas on kahju, et selle blogi nii hilja avastasin, oleksin küsinud hoopis kosmilisemaid küsimusi. Nagu Jumalanna mainis, et ta saab vastata ainult neile küsimustele, mida esitatakse.



Ago:


Said oma blogiga lõpule! 
Tänan Sind, et jagasid seda minuga!

Tõttöelda, avas see Blogi Sinus minu jaoks mingi uue tahu. 

Sa kirjutad imehästi ja mitte ainult piirteemadel vaid ka täiesti igapäevastel 3D teemadel. Mõtlesin, et ükspäev lausa tõstan osa sellest materjalist endale kuhugi tallele. Selles on päris lihtsa elamisõpetuse seisukohast võttes väga väärtuslikke osi. 



Need Sinu vastused „lugejate küsimustele“ olid tõesti tasemel ja leidsin sealt ka endale üht – teist hoolimata sellest, et pean ennast (ilmselt põhjendamatult) neil teemadel mitte just kõige väheteadlikumaks. Ikkagi leidsin uut ja huvitavat.



Omamoodi väärtus on need Sinu palved. Ma pole siiani kohanud inimest, kes suudaks kokku panna nii pikki üdini positiivseid tekstilõike / palveid / soove. Nimetus pole siin oluline. Vahel imetletakse inimesi, kes suudavad ennast kordamata pikalt ropendada. Oluliselt imetlusväärsem on inimene, kes suudab pikalt järjest öelda positiivset, mis teiste inimestega haakub. 



Meil on oma tahud suhtlemises, mida me pole harjutanud ja milles me jääme kohmakaks. Ilmselt peaks ja see parandaks maailma – muudaks selle helgemaks.



Ma lugesin kunagi raamatut „Väljasõit rohelusse“ (Stalkeri filmi aluseks olnud raamat, mis on filmist oluliselt erinev ja minu arvates ka oluliselt parem. Seal üks lihtsa päritoluga Stalker jõudis Tsoonis oma Ultima Thuleni, mida oli ammu otsinud ja püüdnud üles leida – Soovide Kerani. See kera oli tal siis lõpuks käes ja jäi öelda vaid soov, mis pidi selle kera läbi täituma. Mees tundis ühtäkki, et tal pole kusagilt midagi ilusat võtta ja pärast pikka pingutamist kordas just värskelt Sääsekiilaka poolt tükkideksrebitud ullikese kaaslase soovi …



Meis võib olla palju head, kuis see jääb poolikuks kui me ei suuda / oska seda jagada.



Su blogi keerles päris palju armastuse ümber. Say Baba on samuti armastust üsna oluliselt tähtsustanud. Teie mõlema puhul tunnetan, et mõtlete seda mingis suhteliselt laiemas mõttes kui seda tavapäraselt käsitletakse. 
Tunnistan, et võtan minagi seda asja kuidagi oluliselt laiemalt kui tavapäraselt, kuid ma ei tähtsusta seda nii kõrgelt  - no nagu oleks tegemist mingi kosmilise algallikaga. Võimalik, et asjata. Peaks kunagi seda paluma Sul veidi lahti seletada … kui muidugi suudad. 

On hetki, kus tunnetan, et armastus laiemas mõttes laseb meid tükati välja piirangust, mis meie meeltele on seatud kuid kuivõrd ja kas see on värav või pelgalt illusioon nagu osa psühhotroopseid aineid, mis meil teatud piirkonnad alateadvuses välja lülitavad ja lasevad meil teadlikult tegelda tasakaaludega, mis harilikult alateadlikult paigas on. Selles teadlikus tegelemises saame luua uusi tasakaale ja nii endale prao tekitada. Kaasnevad ju ka armastusega psüühikale tugevalt mõjuvad organismi enda poolt toodetavad ained. Keemia pole aga nii või naa see, mis annab akna või värava. Mõlemad on peidus väljade ja energiate tasandil ja armastusel on ka energiatega suhteliselt palju tegemist. 


Karel:

Loen praegu Sinu teksti, väga hariv jällegi :)

Suisa süüvin! 
Ma siuke maatark või iseteadja, Sina tead aga ilusti ära

 sõnastada ja seda mitte ainult kõhutunde pealt. 

Ausaltöelda on Ago juba piisavalt pikalt ja sisukalt ära kõik öelnud,  jätmata teistele võimaluse kordamata midagi lisada. 
Minu üherealine tagasihoidlik kiitus on selle kõrval suisa nadi. Mis siis, et tegelikult mõtlesin ma sellega küll suurelt. 


Ometigi on tegemist teema(de)ga, mida paljud pole kuulnudki/on alles avastamas ning Sinu lahtiseletused ning suunised on siin väga õigel kohal. Mõni leiab oma tarkuse kusagilt ajakirjast. Teksti, mille on kokku pannud inimene, kes teeb seda lihtsalt leheruumi täiteks, tuginedes ei tea mis tarkusele. Mahavisatud lugemisaeg ning pseudotarkused. 
Sinul aga on kogu see blogi hingest ja kogemusest tulnud.

Hea lugemine.
Tänud! 

 Kaspar:
Ahoi ka Sulle palavasse Eesti suvesse, mitte niivõrd palavast kohast nagu seda on praegu Uus-Meremaa.
No igatahes blogis kirjutamine tuli Sul väga hästi välja - nagu vana karu - kindlasti on Sul palju-palju veel seda, mida tahaksid võib-olla veel jagada ning mille järgi praegune maailm lausa janune on, seega ootan suure huviga järgmisi kordi.
Väga äge on olla selliste inimeste mõttekaaslasteks.
Kui ainult selliseid inimese juba ometikord rohkem oleks ja rännuteedel sagedamini kohtaks.

Imede rohkeid rännakuid ka Sulle!
Tänan Sind veelkord selle kõige eest!!!
Päikest ja õnne Sulle igasse põue!
Maailmarändur

 Veronika
Sinus on nii palju tarkust ja teadmisi, et võiksid ka edaspidi teistega seda kõike jagada- näiteks teha koolitusi, retki vms. Koolitavad igasugused inimesed igasugustel teemadel, aga oleks vaja just sinusuguseid hingega asja juures olevaid inimesi, kes tõesti hoolivad! Väga paljudele on toitumise ja trenni teema raske ja vaja oleks just kedagi, kes aitaks ja oleks toeks teekonnal...inimesi, kes tõesti hoolivad! Tunnen, et paljudel on sind vaja, käi metsades, soodes, aga tule tagasi ja/või võta meid kaasa!
 Suur aitäh sulle kallis! Varsti näeme!
Ahti:
Blogiga olen ikka kursis hoidnud ennast tasapisi, mulle väga meeldib, et kirjutad nii võimsatest asjadest kui armastus, tunded, meeltest jne jne jne.  
Väga liigutav on lugeda nii julgeid ja selgeid mõtteid mida kirja oled pannud, mulle meeldib seda väga teada saada uuesti mis kipub rutiinsagimises lihtalt ununema...

Tagasiside:
Lugesin täna blogi ja kirjutad super hästi. Huvitav lugemine ja väga vaimne tekst-annab jõudu ja tarkust elada 


Nataly:
Oled teinud tubli töö!
Aitäh!


Palve:
 
Et särav valgus leiaks oma tee ja tervendaks meie hingi ja seeläbi terveneksid ka kõik nähtavad ja nähtamatud maailmad...
Et tõeline puhas tingimusteta armastus muudaks kõik helisevaks, sädelevaks, kõrgel vibratsioonil tantsivaks, imesid loovaks...
Et Sa jõuaksid kohale...Et ma jõuaks kohale armastuse müsteeriumi südamesse, vaba tahte universumis... 
Tule kõnnime imede põldudel, tantsime tähtede kohal, loome tähetolmu...

Et meie avatud särav süda oleks alati meie kompass, teejuht...

Et Sa/ ma avaksid oma "silmad" ja julgeksid tõeliselt pühenduda...

Et me mõistaksime sõna- pühendumine jumalikku tähendust...

Et me võimendaksime teineteises vägevat, ilusat, puhast, püha...

Et ma juhiks Sind Su hingeni...
Et me saaksime veelgi puhtama tõelisema kontakti oma tõelise olemusega... Et mõista ühtsust, et mõista, kuidas me põimunud oleme...Et mõista vabadust, Et mõista elu missiooni...Et mõista...


Et me oleksime avatud igale erakordsele maagilisele hetkele ja mõistaksime, et iga hetk ongi erakordne!

Et tänumeel voolaks vabalt ja igavesti, luues aina uusi harmoonilisi helisid, hetki, kohtumisi, kulgemisi, sündmusi, silmad kinni hingamisi, puhast olemist....head tervist....mille eest tänulik olla...

Et me manifesteeriks läbi armastuse vaid seda, mis on meie eluteedel, südame lugudes, hinge igatsustes, maailma tasandil ja suuremas Jumalikus plaanis oluline...

Et kõigi ja kõige vibratsioon tõuseks...
Ja et armastus tervendaks kõik universumid kuni lõpmatuseni... 
Et mu palved muudaks ka selle planeedi paremaks paigaks!
Et mu sõnad sütitaks Su hinges inspiratsiooni saada ise Meistriks!
Et algaks kaunimad kosmilised tantsud! 



On õnnistuste jagamise aeg:

Ma õnnistan Sind nüüd ja praegu, kes Sa seda teksti loed...
Ela vägevalt, loo võimsalt, liigu südame kompassi järgi,
ole julge, aus, eetline, tantsi, laula, üllatu...
Olgu Su rajad täis imesid ja valgust...  
Oled alati hoitud ja armastatud!
Ela teadlikult ja erakordselt!
Olgu Sul hää tervis ja selged sihid...
Jõua kohale!
 



Ongi jõudnud viimane päev...


Ongi jõudnud viimane päev, mil Paradiisi Maitse tüdrukute Mariini ja Elisa blogis sõna võtan. Loodan, et minu jalajäljed „helisevad“ veel mõnda aega, loovad imesid ning inspireerivad hingi, tekitavad motivatsiooni saada ise teadlikumaks, võtta vastutus oma valikute eest, oma tervise eest, oma sõnade, tunnete, mõtete, toidu eest, mida sööd, oma loomingu eest, oma vaikuse eest... 
Tänud Sulle, kes Sa lugenud oled...
Tänud blogi omanikele, kes mu jalajäljed siia „kinni püüdsid“...
See on mu esimene blogi ja tõenäoselt ma nii pea blogi vormis ei jätka...
 


Tänud Sulle kallis hing inspiratsiooni ja armastuse eest! 


 Tänud, et Sa olemas oled...
 

Tänud kõikidele, kes küsimusi esitasid. 
Tänud positiivse tagasiside eest, et vastused olid suureks abiks. 

Ongi jõudnud hetk, et öelda head teed, ilusat suve ja kinkida minu õnnistused Sulle kaasa. 


Veel õnnistusi:


Ela julgelt vägevalt ilusalt ausalt! 

Ela elusalt!    

Sa/ma väärid/n alati parimat...
Väärid/n, et Sinust/minust lugu peetakse...
Et Sinuga/minuga arvestatakse...
Et Sind/mind austatakse...
Et Sulle/mulle pühendutaktse...
Väärid/n ausust, austust ja armastust... 
Sa ise oledki armastus!

Ma ise olengi armastus! 
Tantsime koos!
 


VIIMANE TEEMA: ISUD JA VERESUHKUR...

Evelini küsimused:


1. Palun kas saad avada mulle lihtsate näidetega veresuhkru teemat? 
2. Kuidas saada üle nendest harjumuspärastest isudest? Mitu päeva see sinul aega võttis?

Nataly


1. Viimaks huvitab mind isude teema! 


Mis on veresuhkur?



 Veresuhkur = glükoos
 

Kui sööd näitekes puuvilju, kartulit, riisi - st. süsivesikute rikast toitu, siis lagunevad need seedetraktis glükoosiks ja imenduvad verre.  Veresuhkru tõusu kiiruse seisukohalt on oluline, kas sõid liitsüsivesikuid või lihtsüsivesikuid. Lihtsüsivesikud on näiteks tavaline šokolaad, magusad küpsised, tordid- need viivad veresuhkru väga kiiresti üles ja see on organismile koormav. Sest kui veres on glükoositase kõrgem, siis hakkab terve inimese kõhunääre paiskama organismi hormooni nimega insuliin. Insuliin on vajalik, et inimese rakk saaks glükoosi tarvitada, see aitab glükoosi transportida kudedesse. Peale söömist on veresuhkru tõus loomulik, kuid kui see tõuseb liiga kiirelt, võib see viia justkui "pendli" tekkimisele. Nii võib alata justkui lainetus, kus veresuhkur käib üles ja alla... Sest alati kui veresuhkur liiga kõrgeks läheb toob insuliin selle taas alla.



Ameerika mägede isude karussell


Nii algabki veresuhkru ja insuliini tants, mis võib väljenduda erinevates isudes: isus soolase järele ja peagi taas soovis süüa midagi magusat. Siis taas tuleb tahtmine nahka pista midagi soolast ja seejärel taas  kisub magusa poole jne jne...

Meenuta aegu, mil oled istunud juubelilauas, nii võib peale magusat tordilõiku tabada Sind isu soolase järele, tagamaaks on insuliin, selle organismi paiskumisel laskub veresuhkur järsult. Ja vastupidi - peale suurt soolast suutäit soovid taas magusat, sest organism soovib taastada veresuhkru taset. See on tingitud sellest, et Su veresuhkur käib üles ja alla. Ja selle väsitava äärmuse vältmiseks võiksid pigem valida midagi vähemat ühest või teisest äärmusest. St. süüa näiteks liitsüsivesikuid või puuviljasuhkruid ja  soolase isu puhul näiteks kaunvilju.  (Mitte süüa kõrgesti rafineeritud maiustusi ja liha).


Süsivesikute imendumise tempot võiks arvestada

Paljud sportlased planeerivad oma toitumist enne maratone, et energiat jätkuks pikaks teekonnaks. Nii kasutatakse näiteks superkompensatsioonimehhanismi: tarbitakse 3 päeva enne maratoni valgurikast toitu ja viimasel päeval enne võistlust toimub süsivesikute laadimise. St. viimane päev enne võistlust süüakse ainult süsivesikute rikast toitu ja liigsed süsivesikud talletab keha eelneva defitsiidi tõttu maksas glükogeeni kujul. Samas mängitakse ja planeeritakse ka süsivesikute imendumisega, st. veresuhkuruga, näiteks liitsüsivesikute imendumiseks läheb aega, seega saad energiat tarbida hiljem, kui aga sööd banaani, saad seda sisuliselt kohe kasutada. Seega süüakse ka liitsüsivesikuid riisi, makarone, kartuleid, mis annavad energiat ka siis, kui oled juba mõnda aega teel olnud. Kuigi sellisest ette söömise ettevalmistusest ei piisa energiat kogu marataoniks ja teel tuleb kindlasti süsivesikuid ja vett juurde  tarbida, annab arukas toiduga planeerimine siiski hea eelise. Kuid süsivesikute laadmise ajal ei vohmi ükski teadlik sportalne tavalist šokolaadi, komme, torte vaid valdavalt siiski erinevaid liitsüsivesikuid ja fruktoosi...

 Lihtsüsivesikute paradoks

Tavaline šhokolaad sootuks väsitab organismi, see viib küll korraks veresuhkru kõrgele, seejärel võivad tekkida soolase isud. Ja selle omastamiseks on vaja ensüüme ja neid võetakse Su enda organismist. Sisuliselt ei saa Sa pikas perspektiivis toetavat energia juurdevoolu, pigem vastupidi.

Energia ammutamine universumist...

Kõrgem tase on energiat ammutada universumist, näiteks loodusest, kosmosest, päikesest. Teiste inimeste energia pole minu arvates "söödav", sest see on sageli liigselt reostatud! Kui soovid ennast laadida, mine lihtsalt laadivatesse keskkondadesse, milleks on rabad, sood, metsad, saared, meri- sulge silmad ja mediteeri veidi...

 


ISUDE MÕNED PÕHJUSED:

Tervita rõõmuga iga isu, sest see on tulnud Sulle midagi jutustama ja õpetama! Ning igal isul on põhjus, leia see üles! Kuula rõõmuga, mida Su isud Sulle pajatavad, sest kui Sa neid ignoreerid, hakkavad nad endast üha enam märku andma!


1) Mõne makro - või mikrotoitaine puudujääk, midagi on tasakaalust väljas.

Kõige lihtsam põhjus isude tekkeks on see, et Sul on lihtsalt mõnda mikrotoitainet või makrotoitainet puudu. Kui Su organism pole tasakaalus, suhtleb ta Sinuga ja saadab signaali, et midagi on puudu. See võib olla väga hea ja informatiivne signaal, mida ei tasuks ignoreerida ega alla suruda.

2)      Veresuhkru ja insuliini „tants“

Millest juba eelpool kirjutasin. Kuid kordan, et veresuhkru taseme hoidmine on üks suurimaid nippe ja võtmeid isude ennetamiseks ja vältimiseks! Et selle punktile võiksid ringi ümber tõmmata. 
 Veresuhkru teemat peab ka treeningute puhul arvestama, sest kui pulsi liiga üles ajad ning üle oma võimete treenid, viib seegi veresuhkru alla, millele järgneb suure tõnäosusega vägev isu. Ka treenides jälgi, nii tunnet (pulssi) ja planeeri taastumist. Veresuhktu normaliseerimiseks võid süüa kasvõi kohe peale trenni mõni puuvilja. vms. Mina isiklikult ei usu nendesse treeningu- toitumise vormidesse, mis keelavad Sul tunde end piitsutada ja äärmuslikul juhul isegi mitte juua. Et joo julgelt nii treeningute ajal, kui ka peale treeninguid.
Kolmas aspekt on see, kui toidukordade vahe venib liiga pikaks. Veresuhkru aitavad tasakaalus hoida, kui sööd 3-4 korda päevas ja paus toidukordade vahel on ca 4 ha.

3)    Vee puudus

Sageli inimesed tunnevad justkui mingit isu, aga tegelikult on neil janu. Kui tunned söögiisu joo esmalt klaas vett ja siis tunneta uuesti...

4)    Mustrid harjumused mõnes keskkonnas

Kuid vahel võib olla keeruline eristada reaalseid organismi signaale ja vanu mustreid ning harjumusi jne. Saa teadlikumaks ja jälgi, mis Sinuga näiteks toimub, kui lähed ühte või teise ruumi- tagasi vanematekodusse, mõnda kohvikusse. Oletame, et oled valinud tervisliku toitumise tee, kuid igas ruumis on justkui mustrid, nagu rööpad ette sõidetud (need oled sageli ise sisse sõitnud oma harjumustega). Kui Sa teadlikkust ei säilita, on kerge vanale rajale kukkuda. Kui selle "ruumi" muster st. Sinu enda harjumused selles ruumis pole olnud tervislikud, siis on kerge endale taas mõni ebatervislik toit ette võtta, sest „rööbas“ on justkui ette sõidetud...
Sama toimib ka teispidi, kui oled loonud mõne toetava ruumi teadlikult, siis on Sul seal ülimalt kerge olla näiteks toortoitlne, sest selles ruumis polegi iial küpsetatud. Näiteks kogu selle teekonna vältel 30 päeava toortoidul elasin korteris, kus minu ajaloo vältel polegi kunagi veel küpsetatud. Ja nüüd kui teekond juba läbi, siis tegin ahjus esimesed suvekõrvitsa hõrgutised. Et lõin endale teadlikult ruumi, kus olen alati loodud toitu armastuse, teadlikkuse ja tunnetusega. Siin pole iial olnudki külmkapis ühtegi toitainet, mida eelevatel päevadel olen oma blogis kritiseerinud. Jälgi seega vanu ruume, mustreid ja vajadusel puhasta neid. Ning loo endale teadlikult toetavaid keskkondi, kus on kerge olla valitud teel...

5)      Psühholoogia

Kõige paremini töötab Sinu vastu tõenäoselt see, kuid midagi endale kategooriliselt ja rangelt keelad! St. mina soovitan endale kõike lubada ja lihtsalt harida, mis on ühe või teise toidu koostises. Eeldan, kui tead toote sisu ja lisatud kemikaalide lugu, ei soovigi Sa enam paljusid asju, mis Sind ehk enne ahvatlesid. Keeld võib genereerida vägevaid isusid! Kuid võimalik, et Sinu puhul pole see nii ja võid rõõmuga endale kõike keelata ja see ei morjenda Sind. Keelamine pole ainus aspekt....
Psühholoogia on keerukas punkt ja siin on sama palju aspekte, tahke ja tagamaasid, kui palju on taevas tähti... 
Komistamiseks on sama palju võimalusi, kui palju on inimesi ning sama palju on ka lahendusi. 
Mõni hakkab rohkem sööma, kui tal stress on, teisel on sees justkui enesehävitusplaan, mõni piitsutab ennast peaaegu dieetidega poolsurnuks ja siis langeb külmkapi küüsi ja sööb ennast tõepoolest peaagu lõhki. 
Kaval oleks kõik dieedid eoses unustada! Toimib ainult elustiili teadlik muutus. Kõik dieedid on teadmatult teostatuna pigem kahjulikud! Ja annavad sageli vastupidise tulemuse- inimene võtab hoopis juurde. Teadlikud dieedid tervise parandamiseks on teine teema.
Kui Su „isude“ allikas on Su mõtlemises, ei piisa ainult tasakaalustatud menüüst ning veresuhkru jälgimisest. Võiksid jõuda isude tuumani, mis "see" on ja kui oled "sellele" otsa vaadanud, algab tõenäoselt tervenemine. 
Mina isiklikult ei poolda äärmusi ja hoian ise keskteed...
"Keskteel" on harmoonia, et ei ole tõenäone, et  Sinagi seal kulgedes psühholoogiliselt „ära kukuksid“. Ja isegi, kui komistad vahel langed vanadesse harjumustesse, siis ära põe selle pärast! Sõid rohkem ja mis siis? Liiguta vastavalt edaspidi rohkem ja asi läheb tasakaalu...

6)      Sõltuvused

  Eelpoolsetel päevadel olen palju kirjutanud ka sõltuvust tekitavatest ainetest nagu valge suhkur, glükoosisiirup, kritiseerinud transrasvade kasutamist jne. 
Su isude allikaks võib olla lihtsalt see, et oled nende ainete sõltlane. Glükoosisiirup manipuleerib inimese näljatunde mehhanismiga: mõnele inimesele võib tekkida soov süüa väga magusaid tooteid ja  täiskõhutunnet ei teki. 
Kui teed puhastusperioode, nagu näiteks 30 päeva toortoidul jne, saad tõenäoselt nendestki isudest priiks, mille allikaks on konkreetselt sõltuvused...
NB! Samadele küsimustele leiad vastuseid ka päevade alt 18, 19, kus kirjtuasin märksõnu treenimisest ja toitumisest.

Toit ja meelolu 
Kuidas Sa ennast tunned?
Kui hästi, siis rohkem küsimusi mul pole.
Kuid kui viletsalt, siis vaata üle ka oma menüü, sest toit mõjutab otseselt Sinu meeleolu!


 Evelini küsimuse teise poole vastus:

Mul ei tekkinudki harjumuspäraseid isusid ja seega ma ei saa  öelda, kui mitu päeva mul läks. Kui on kõik tasakaalus, polegi vaja harjumuspärastest isudest üle saada. Söön ka regulaarselt hommikul, lõunal, õhtul, teen ka vahe ooteid, st. mu veresuhkur on stabiilne ja see on väga oluline märksõna isude kontekstis. 
Aga siinkohal on oluline mainida, et 30 päeva toortoidul ei olnud minu organismile uus etapp, st. suur muutus. Enne seda etappi sõin juba sel kosmilisel kevadel valdavalt elusat toitu - toortoitu, kuid ma ei valmistanud nii palju retseptide järgi. Enamuse aja aastast olen lihtsalt terviktoitlane- uus sõna, aga kirjeldab hästi minu eelistusi. Söön kõike, mida emake maa kingib, aardeid puhtast loodusest- terveid juurvilju, puuvilju, pähkleid, seemneid... Valin valdavalt tööstuslikult töötlemata toidu, eelistan ise kasvatatud toitu. Edasi võlun vastavalt tundele ja tujule nii toortoite, kui ka kuumi hõrgutavaid roogasid...

Elus toit on olnud ja jääb mulle väga oluliseks osaks menüüst, kuid naudin kindlasti ka edaspidigi hingega võlutud koduseid soojasid toite... Ja söön ka tuju korral väljas...
Seedimise aspektist vaadelduna on osasid keedetud juurvilju kehal kergem seedida, imendada, omastada.  Teisalt on elusas toidus enam elujõudu ja väge...
Siin on iga inimese isiklik tunnetus parimaks vastuseks, milline tasakaal just talle sobib!

Elusas toidus on palju väärtuslikke ensüüme ja klorofülli. 
Kõik inimesed võiksid süüa rohkem värsket, toorest töötlemata toitu- elusat toitu!  

Olla teadlikud, mida pakutakse poelettidel, kujundada peale info kogumist iseseisvalt teema kohta arvamuse!

Olen toiduainete tööstusega olnud pikemat aega opositsioonis.
5-7 aastat pole ma ostnud poest kordagi valget suhkrut ning ma väldin võimalikult palju ka glükoosisiirpupit ja transrasvasid. St. mu organism on juba tervisliku toiduga harjunud ja seega puhastunud.
Ma ei keela endale mitte midagi. Absoluutselt kõige lubamine tekitab sisemise rahu ja ei tekkigi soove endale saasttoitu sisse ajada. 

 Helendamise ja pühitsemise nipp
 
Kui ka vahel tekib soov midagi väga ebatervislikku süüa, või olen rännuteedel, siis teen enne palve, õnnistan toitu ja panen nii ennast, kui toidu justkui "helendama". Sel viisil saab pea "kõike" edukalt seedida. 

Elagu teadlikud valikud!

Kuid kuigi ma ennast helendama oskan panna, siis ma ei soovi lihtsalt toetada, seda kuhu toiduainetetööstus liigub. Seega ma valin ka edaspidi valdavalt teadlikult tervislikke terviktoite ja jätkan vabatahtliku valgustustööga... 

Ütlen veel kord selgelt ei!

Ma ei anna oma panust ei rahaliselt 
ega energeetiliselt kreenis, kasumile orienteeritud, inimesi nõrgestavale ja meie tervist laastavale, meie tajusid tuhmistavale ja ebatervislikkust propageerivale ning eksperimentaalsele (st. meie kui katsejänesed) toiduainetetööstuse  praegusele  kriminaalsele ja ohtlikule arengusuunale...  

Palvetan, et iga päevaga suureneks teadlike inimeste hulk, kes keelduvad ebatervislikke tooteid ostmast... 
Koos saame tuua suure muutuse ja mõjutada, mis on lettidel! 
Loodan, et jõuab aeg, mil inimesed võivad julgelt igast poest kõike osta. Mitte karta, mis on tegelik koostis, mitte karta kemikaale, transrasvasid, glükoosisiirupit, varjatud ohte...

Näide: http://www.realfarmacy.com/cancer-in-a-can-the-shocking-true-story-of-how-pringles-are-made/#GiSUSRhdXBhkth8s.01


Ainus toimiv lahendus
Tõeline lahendus on vaid armastus, 
ka toiduainetetööstuse kontekstis pole teist valikut, 
kui armastusega kõike tervendada ja infoga valgustada...
Võitlusega ei jõua tuumani, ega loo suuri muutusi...
Olgu mu peamine vahend muutuse loomiseks 
alati armastus!  
Olgu sel teel mu kõrval palju hingi...
Saagu palju teadlikke!





  Sinu võti:

Tõeline võti on alati tunne ja tunnetus! 
Sa ei peagi teadma kõiki termineid, kuula lihtsalt oma keha, 
ole iseendaga kontaktis. Tunded juhivad Sind edasi...
Läbi tunnetuse saad vastused, kes Sa oled ja milline toit Sulle tõeliselt sobib, Sinuga resoneerub ning Su vibratsiooni tõstab!
Mida Sa siin planeedil üldse teed? 
Mis on Su eluülessanne ja missioon?


 


Tagaside:
 Evelin:
Suurepärane töö. 
Suurimad tänud ka minu poolt. 
Sain oma küsimustele vastused. 
Andsin endale lubaduse et alates juulist alustan toortoiduga. Olen juba vaikselt teinud algust. Üritan hakkama saada oma isudega ja ma tõesti loodan, et Jumalanna on mulle mu teekonnal abiks menüü koostamisel. Loodan ka südamest, et meie teekond ka ristub ja saame koos miskit head valmistada. Kuigi minu jaoks on need liht-ja liitsüsivesikud peadmurdvalt rasked sõnad ja poes olles läheb silme all kirjuks. Mulle meeldis peatükk kus Jumalanna kirjeldas täpsemalt retsepte ja treeninguid. Nüüd asutun teadlikult uksest välja et põletada söödud energia...


 


Vastused Paradiisi maitse tüdrukutele:


1)      Mis muutused sinus toimusid selle 30 päeva jooksul, mis olid toortoidul:


Muutusi on mul seekord  väga keeruline eristada, kuna periood, mil söön valdavalt toortoitu on olnud tegelikult pikem...

Aga varasemaid aegasid meenutades oli mõned aastad tagasi suurim muutus, see et peale puhastavat perioodi kaob soov süüa tavalist šokolaadi ja tarbida valget suhkrut. St. saad sõltuvustest priiks ja lihtsalt mõned isud hajuvad ära. Kuid see pole tulnud mul keelamisega, vaid loomuliku muutusena.


2) Kas vahepeal isutas millegi järele, kui jah, siis mille?

Ühel päeval oli suur sushi soov...
 Alguse poole, kui sõpradele mainisin, et olen nüüd taas rangelt ainult elusal toidul  tekkis ühel päeval suur soov süüa just sooja toitu: suppi, praade... Peaasi, et soe, kuid sain kohe allikale pihta, et miks see juhtus ning see lahustus. Põhjus oli lihtne ma defineerisin ennast taas ja ma ei saa ennast piiritleda, see ei toimi. Kui ma seda mõistsin kadus see teema täielikult.


3) Kas oli mõni raske moment, kus tekkis mõte, et enam ei taha, ei suuda, ei jaksa

Ei olnud. 
Mul on väga toetav korter ja ruum, veelgi inspireerivamad sõbrad, kellega koos süüa teha. Ja tegelikult eelistan valdavalt elusat toitu kogu suve, et seegi pole mingi lõpp. Ma väga igatsen oma aia järele metsas, sest elusat toitu soovides, on oluliselt odavam ja tervislikum, kui Sul on oma allikas- oma enda armastusega rajatud aed. Kuid söön rõõmsalt peale 30 päeva tsükli lõppu ka kõiki soojasid armastuse ja teadlikkusega valmistatud taimseid hõrgutisi. Sisuliselt sai 30 päeva periood juba jaanipäevaks läbi, lihtsalt blogi postitustes tekkis väike nihe ja viimased postitused tulid intervallidega... Kuid söön tänaseni iga päev palju vägevad elujõulist elusat toitu, joon praegugi võrratult maitsvat smuutit... Et sel teekonnal polegi ranget algust, ega lõppu...


4)      Millist nõu annad inimesele, kes soovib 30 päeva toortoidul iseseisvalt läbi teha?

Ma soovitaks siiski kellegi teadjamaga punti lüüa ja koos hõrgutisi võluda.  Koos on lõbusam, mõnusam, tõhusam. 
 Ning soovitan ka spetsialistidega konsulteerida! 

Oluline on tunda iseennast ja valida viis, mis Sulle sobib.

Minu puhul toimib see, et ma ei defineeri ennast. Kui ma ütlen kuskil pidulikult: „olen toortoitlane“, siis tekib minus vahel opositsioon ja isu sooja toidu järele. Et mina ütlen enda kohta: „olen teadlik toituja, looja.“ Punkt.

5) Mis muutus sinu tervislikus seisundis ( a la vähem lima, ninas, kurgus, peavalud, kõht kinni, lahti jne)


Kuna mu organism on mu suur sõber ja oli ka varem ja ühtegi vaevust polnud juba enne, siis saan vaid öelda, et organism jätkab rõõmuga kaastööd. Mu pea ei valuta kunagi, kõht toimib suurepäraselt...


6) Mis on sinu lemmikretsept/retseptid?

Mul on palju lemmik retsepte. Kuid sel teekonnal õnnestusid kõige paremini: wrapid seenekotletidega, kogu retseptid ja kõiki kastmeid jagasin 15 päeva all, et tasub otsima minna. Ning võrratu on ka Apelsini-kakao juustukook.



Seenekotletid

250 g shampinjone 100 g kreeka pähkleid

1 porgand 100 g kõrvitsaseemneid

1 sellerivars 2-3 küüslauguküünt

1 sibul sool ja pipar

Haki shampinjonid, seller, sibul, küüslauk, riivi porgand. Köögikombainis

purusta kõrvitsaseemned ja kreeka pähklid. Maitsesta soola ja pipraga. Saumikserda püreeks, et tekiks paks mass, millest on hea kotlette vormida. Aseta kotletid kuivati plaadile. Kuivata esimene tund 60 kraadi juures ja siis 42 kraadi juures umbes 4 tundi kuni kotletid on pealt õrnalt krõbedad, aga seest pehmed.

Apelsini-kakao juustukook (2-kihilise koogi jaoks)

Põhi: Sisu: Kaunistamiseks:

300 g mandleid 450 g india pähkleid koogipõhja puru

20 värsket datlit 3-4 spl mett kreeka pähkleid

3 spl toorkakaod 3 apelsini koor

apelsini mahl

200 g kookosrasva

Põhja jaoks purusta mandlid ja datlid köögikombainis peeneks, lisa kakaopulber.

Saad tihke massi, mille jagad kaheks ning esimese kihi surud koogivormi põhja

(vormi põhja paned küpsetuspaberi, siis on kooki kergem eemaldada). Kui mass on liialt

kleepuv, siis on hea kasta käed korraks vette ja teha märgade kätega.

Sisu jaoks riivid apelsini koore ja pressid välja mahla. Lisad mee ja india pähklid ning

kookosrasva sulatad eelnevalt kergel tulel. Paned kõik köögikombaini või blenderisse

ning püreestad. Segu jagad kaheks ning valad põhjale ja paned külmkappi tahenema

umbes üheks tunniks. Seejärel saad teha teise kihi. Kook peaks külmkapis tahenema üleöö.

Kaunistuseks jäta osa põhjamassist alles, mille saad järgmisel päeval koogi peale murendada.

Väga hästi sobivad peale ka kreeka pähklid.

 

Minu viimane Õnnitus Paradiisi Maitse blogis!

Õnnistan oma teekonda...
Õnnistan Sinu teekonda...
Õnnistan oma vaba tahte valikuid...
Õnnistan Sinu vaba tahte valikuid... 
Õnnistan oma säravat kaunist südant...
Õnnistan Sinu säravat kaunist südant...
Õnnistan ühiseid tantse ja loomingut...
Õnnistan iga päeva, iga hetke, iga tundi, iga minutit...

Olgu meil silmi ja südant mõista, kui erakordne on iga päev, iga hetk, iga tund, iga sekund...

Tänud iga hetke, iga päeva, iga tantsu eest!

Kõik on suurepärane...



 





Banaani granaatõuna smuuti


3 banaani
100g marju
väike granaatõun

Hakka kihiti valama banaani smuuti, marjad, granaatõun, banaani smuuti, marjad, granaatõun...






Alaku meil peagi vägevad tervendavad tõelised teekonnad...