Pages

Friday, May 31, 2013

5. päev Ava imedele uks... /Jumalanna jalajäljed...



Palve

Julgust kõigile võtta riske... 
Julgust mugavustsoonist välja tulla...
Inspiratsiooni ja sädet oma teed, 
teekonda alustada... 
Usaldust kõike kalli hingega jagada, 
koos luua uusi maailmaid ja imesid...
Pole vaja näha teekäänu taha...
Oled alati hoitud...
Su süda teab vastuseid...  

Hommikune Jumalanna smuuti:

1 suur porgand
2 banaani
peotäis värskeid datleid
peotäis maasikaid
veidi vett

Vaata üle nn. ohukohad ja vanad mustrid
Igas kohas, ruumis, egregoris võivad jääda aktiivseks vanad mustrid, kui Sa neid teadlikult ei lahusta. Oletame, et oled elanud vaba tahte mootoril, ennast piiramata juba paar aastat toortoidulisena välismaal, kuid siis naased oma vanemate kodusse Eestimaale. Paika, kus oled olnud ajalooliselt harjunud sööma hoopis teisi asju. Automaatselt võivad aktiviseeruda vanad mustrid ja tekkida kummalised isud. Lisaks ei pruugi ka inimsed Sinu valikuid toetada, ning nende inertsus võib Sindki tagasi tõmmata. Ega suurt valikut pole, pead neile mustritele silma vaatama ja need lahustama, kui soovid neis ruumides veel liikuda. Meetod vali ise, mis resoneerub Su hingega. Mina mediteerin ja lahustan teadlikult mustreid ja programme. Kuid selleks, et alustada pead ise heas seisundis olema, ei saa maailma parandada, kui ise „uppumas“ oled. Et enne, kui hakkad suuremaid alasid puhastama, alusta iseendast.

Loo endal uued toetavad ringid
Nutikas on luua endale uusi toetavaid sõpruskondi ja inimringe, kes Sinu valitud elustiili, toitumist toetavad. Mul on selles osas väga vedanud, sest nagu eelpool mainisin on väga suur enamus mu sõpradest taimetoitlased, või selle pooldajad. Suur hulk on toortoitlasi ja ka veganeid, kuid nimetused polegi kunagi niivõrd olulised. Suvel on mulle täiesti loomulik alustada päeva smuutiga ja toetavas ringis ei kulu energiat diskuteerimisele, mida ma söön, miks nii. Ma ei pea ennast kaitsma, ega kellelegi midagi seletama. Kõik on loomulikult paigas, kuna olen teadlikult disaininud nii, et söön valdavalt koos inimestega, kes on ka taimetoitlased, toortoitlased, veganid või lihtsalt hedonistid, gurmaanid, elukunstnikud, kes oskavad lugu pidada armastusega valmistatud toidust. Nii olen kokku kutsund toetavaid ringi, algatanud sotsiaalseid õhtuid, kus kõik koos võlume, loome, naudime... Kuid põhjus pole tegelikult kunagi söök, see on lihtsalt üks lisa sild, inspiratsiooniläte, ühisosa.

Selge kommunikatsioon teiste sõpradega
Sul on õigus oma arvamusele, sõnavabadus, tundevabadus. Kui oled toortoitlane, tule juba kapist välja ja ütle selgelt ka teistele sõpradele, kes Sind veel ei toeta; „olen toortoitlane“. Punkt. See on nagu gei ütleb; „olen gei“. Ja mis, siis, väge äge ju. Siis harjuvad sõbradki ära, et oled toortoitlane, ega pea enam midagi seletama opositsiooni  võtmes. Pigem tuntakse siiralt huvi, et miks Sa oled toortoitalne olnud, kuidas tervis jne jne. Ja tõelised sõbrad jäävad- olgu Sa gei, või toortoitlane või amfiiib, või ufo. 
Inspiratsioon inimestest
 
Minu inspiratsioon süüa palju värsket ja vägevat ei alga ainult toidust, vaid kvaliteedi muutusest, mida tajun enesetundes ja mida tajun sõprades. Lisaks on mul ka motivatsioon veidi inimesi heas mõttes harida, valgustada. Kui osad inimesed suurendavad oma menüüs toortoidu osakaalu, mõtlevad toiduainete tööstuse ja kemikaalide lisamise teema läbi, on minu üks missioonidest täidetud. Veel parem oleks, kui see inspireeriks mõnda inimest oma aed luua ja ise juurvilju, puuvilju kasvatama hakata. Ei pea oma elu pea peale pöörama, ükski liigne äärmus ei pruugi olla hea. Saa iseendaga esmalt tuttavaks ja mõista, mis Sulle meeldib ja miks. Söömise osas võiks Su toidulaud olla selline, mis tekitab Sinus rahu ja rõõmu- kui Sulle maitseb oma küpsetatud leib, kõrvitsasupp, india toit, siis lihtsalt naudi seda ja jaga neid hetki endale oluliste inimestega...
Tunne tänulikkust
Tunne tänulikkust igal päeval, igal hetkel. Iga inimese, iga õppetunni, iga suutäie eest. Kõikide mahlaste maitsvate viljade eest, mida kingib emake Maa. Täna, täna, täna- juba täna, mitte homme. Ja Su tee taimetoitlasena või toortoitlasena või mis iganes toitlasena... on lihtne loomulik harmooniline. Sa lood ise oma mõtetega reaalsust, keskendu sellele, mida tõeliselt soovid. Ja mida rohkem tänulikkus voolab, seda enam on Sul seda, mille üle tänulik olla... Ja see lihtne põhimõte kehtib kõikides eluvaldkondades...


Armastus
Olav Ehala: „Vaid see, vaid see on armastus, mis ise ei tea, kust tuleb ta ja milleks...“

Täna ei kirjuta ma pikalt armastusemüsteeriumist. Lihtsalt ütlen: armastan... 


Jagan teiega armastuslugu, 
mis liitis kaks kurki üheks...

Nad kohtusid taaskord läbi ajastute peenral ja see oli armastus esimesest silmapilgust, alguses sirutusid nad teineteise poole- päikese poole ja peagi tuli päev, mil nad jõudsid teineteiseni, puudutasid esimest korda teineteist, põimusid omavahel ja peagi sulasid üheks. 
Enam polegi kahte kurki, piirid on hajunud... 
Ongi üks tervik, üks kurk, üks hing. 

Kahes kurgis üks hing- see ongi armastus!


No comments:

Post a Comment