Pages

Thursday, June 6, 2013

11. päev Metsade kutse.../ Jumalanna jalajäljed



Palve:
 
Kosutavaid teekondi ja imelisi kohalejõudmisi kõigile ja kõigele...
Ärka! 
Luba armastus enda südamesse...



Mängulise päeva smuuti

peotäis vaarikaid
peotäis maasikaid
peotäis datleid
kuusekasve
3 nõgest
kreeka pähkleid
1 vaarikaleht
veidi õietolmu

Istun suure maasikakasti juures, maiustan ja mõtlen, mida on oluline siin ja praegu jagada? 
On jäänud veel 19 päeva, kui selles blogis kirjutan, seega on mul hea meel, kui Sinagi midagi küsid, et sellest teekonnast kõigil rohkem abi oleks...

Ava süda teekondadele

Imelised teekonnad, tõelised seiklused, sügavad taipamised võivad tulla iga hetk, kui Sa lubad, kui Sa need vastu võtad. Inimesed planeerivad mõnikord elu pikalt ette, kuid tihti läheb elu oma „rada“ pidi. Kui suudad korraks unustada oma ootused, siis see, kuidas lõpuks kõik läheb on sageli kordades parem, kui Sa oodata oskasidki. Isegi, kui Sa sellest kohe aru ei saa, siis näed seda, kui kiikad kõike suuremalt plaanilt. Iga detail on olnud vajalik, iga õppetund oluline, isegi iga kõrvalekalle on viinud lähemale imedele. Julge kulgeda spontaanselt ja alistuda hetkede maagiale ja võlule. Teekonnal ole kohal, ole seal, kus oled, inimese kõrval, kellega koos kulged... Pole mõtet minna metsa, kui Su hing uitab pidevalt muudel radadel. Lülita telefon välja või jäta üldse koju. Sa ei pea olema kättesaadav. Võta sellest minutist maksimum, ainus, mida kaotada saad, ongi see hetk- nüüd ja praegu. Pühendu teekonnale ja oma teekaaslasele, ainult siis saavad sündida imed, mis puudutavad hingi tõeliselt sügavalt, mis tervendavad Su olemust... Nii võivad sündida kirevad värvid, mis kosutavad Sind edaspidigi... Iga hetk on erakordne! Viska peast välja ajalugu ja tuleviku ootused, keskendu sellele, mis on siin ja praegu, mis toimub käesoleval hetkel Sinu sees ja ümber. 
Ava silmad ja näe, kui erakordne on iga sekund. 
Las tänulikkus voolab Su südames selle maailma suurima ime üle, selle hetke üle, selle kohtumise üle, selle võimaluse üle käia Sinu kõrval. 
Rõõmusta võimaluse eest valida, vabaduse eest olla, see, kes Sa oled, võimaluse üle muutuda, luua, parandada, andestada, tantsida, lennata...

Aeg minna Eestimaa metsadesse...

Eestimaal on palju lummavaid paiku, pole ühtegi tõsiselt võetavat argumenti jääda vabadel päevadel suvel linna. Paki seljakott ja midagi maitsvat kaasa. Pane mugavad jalanõud jalga ja mine metsa! Kõndides selgineb see, mis on tõeliselt oluline ja mis mitte. Uju igas järves, kukerpallita murumättal, viska selili maapinnale ja vaata puid.  
Hinga sügavalt sisse ja tunne, kuidas metsaõhk tervendab Su hingehaavad ja ravib seda, mis Sinus katki on...
Luba metsa jõul ja väel endasse tulla ning lae akusid ette sügiseks ja talveks. 
On aeg avada silmad ja vaadata maailma uute silmadega: „Vaata, kui erakordne on iga hetk, tund, minut...“

Tänud selle teekonna eest...

2 comments:

  1. Tänud põneva teekonna eest ja toreda lugemise eest! Mul on Jumalannale mõned küsimused. 1) Mind huvitavad märksõna: Rütm ja rütmid 2) Mind huvitaks täpsemalt lugeda märksõnadest treenimise ja toitumise kohta 3) Võimalusel mõni lihtne konspektiivne kokkuvõte valkudest, rasvadest, süsivestikutest 4) Viimaks huvitab mind teema isud! On jäänud veel 18 päeva ja loodan, et nende päevade jooksul leiad aega ka mulle vastata! Suurimad tänud ette!

    ReplyDelete
  2. Suurimad tänud väga huvitavate küsimuste eest... :)

    Luban, et vastan alles jäänud päevade jooksul Su kõikidele küsimustele!
    Ning kui Sul on veel teemasid, märksõnu, küsimusi, mis Sind huvitavad, siis lase tulla! :)
    See on "elus" blogi ja olen siin inimeste jaoks!
    Olen selles "maailmas" jalajälgi jätmas, veel täpselt 15 päeva...

    (Vastused kirjutan blogisse...)

    ReplyDelete