Pages

Friday, October 19, 2012

19. päev - Minu köök

Hommikul saime ühe armsa naisega kokku kelle sünnipäevale me lähme pühapäeval toortoidukoolitust tegema ja sünnipäevalauda katma. Oleme juba nii põnevil! Homme läheb arvatavasti terve päev planeerimisele ja toidu valmistamisele.

Täna viisin koos emaga üleliigse mööbli välja ja tegin oma korterit veits ümber, et meil oleks ruumi söögitegemiseks. Viisin vana teleka minema ja muud ebavajalikud seadmed (kohvimasin, röster, vana mahlapress jne). Samuti ka paar kappi ja diivanilaua. Toa keskele panin suure laua, sest tööpinda on päris palju vaja. Kuna mu ema kolis just oma uude korterisse kui me augustis Aussist tagasi tulime siis olid ka kolm suurt riiulit mõnusalt tühjad ja see ruum kulub kindlasti ära.



Tavaliselt on mul põrand ja aknalaud puuvilju täis aga hetkel on kõik otsas aga homme loodetavasti saan midagi osta.

Õhtusöögiks tegin omale suvikõrvitsast ja peedi-porgandi kotlettidest ampsud.


Retsept:

Kotletid:
1 väike peet
3 keskmist porgandit
2 peotäit toortatart
1 sibul
maitseaineid soovi korral

Köögikombainis purusta peet, porgandid ja sibul. Leota tatart 1 tund ja püreesta saumiksriga. Sega kõik käsitsi kokku. Vormi kotletid ja pane kuivati plaadile. Kuivata nii, et kotletid oleks pealt õrnalt krõbedad, aga seest veel pehmed.

Ampsud:
1 väike suvikõrvits
2-3 shmpinjoni
10-15 kirsstomatit
1/2 avokaado
5-6 lillkapsa õisikut
basiilikut

Köögikombainis püreesta avokaado, lillkapsas ja basiilik. Lõika suvikõrvitsast paksud viilud mille peale aseta peedi-porgandi kotlett. Seejärel avokaado kreem, shampinjoniviil ja poolik kirsstomat.

Elaisa



1 comment:

  1. Mis asi on toortatar ja kust ma seda saan? Kas teie selle hommikupudru sisse läheb ka toortatar või võib tavalist kasutada?

    ReplyDelete