Pages

Wednesday, October 3, 2012

3. päev - Paar head retsepti

Hommikul ärkasin käheda kurgu ja tatise ninaga :P eitea-miss-see-nüüd-siis-on? Aga tunnen, et keha ajab lihtsalt lima välja, mürke välja. Keha on tark ja lasen tal teha seda, mis vaja :)

Oli päris tegus päev jälle. Tegime nimekirja asjadest mida vaja osta Maaema messi jaoks ja käisime poes. Hommikul Sandri tööjuures saime kleepekad välja printida Paradiisi Maitse logoga, väga ilusad tulid. Kell 4 saime aga ühe toreda tüdrukuga Bestselleris kokku ja jutustasime niisama. Pärast tuli meil Mariiniga väljas mingi energia üleküllus ja siis naersime niiet ammu pole niimoodi naernud :D

Kirjutan kõik söögid lihtsalt ritta:
kauss viinamarju
2 õuna
2 banaani
Bestselleris tomati-rukkola toorsupp ja energiapall
3 kruusitäit viinamarja-pirni-õunamahla mehu (retsept allpool)
8 rooma salati-datli rulli
kodus katsetatud tomati-rukkola supp (retsept all)

Bestselleri tomati-rukkola supp. Pilt on võetud nende facebooki lehelt kuna unustasin kohapeal teha:)  Hästi hea supp oli.Mul oli kõht ka nii tühi, et tundus lausa taevalik! :P

Energiapallid - kokk saatis meile kingituseks! Suur tänu :) Ulmeliselt maitsvad olid! Sees oli shokolaad ja mingid puuvilja (?) tükid ja ümber siis kanepiseemned (kui ma ei eksi). Sulas suus!

Soovitan proovida!
Kodus tegin viinamarja-pirni-õunamahla mehu. Mehu sellepärast et see ei ole päris mahl, ega ole ka päris smuuti. Tegin nii, et panin viinamarjad, pirni ja õunamahla blenderisse ja belnderdasin. Pärast nõrutasin läbi sõela. Lusikaga segades läheb rutem. Hästi, hästi hea oli! :) Natuke meenutas Aura ploomimahla mida kunagi armastasin :)

Need olid ka väga head. Kiire ja lihtne. Suure roomasalatilehe sisse keerasin ühe pehme datli.

Need on siis värsked datlid mis on hästi mahlased ja magusad - nagu karamelli kommid. Neid saab Tallinnas keskturult. Hind on 3.75 karp. Karbis sees on umbes 42 datlit (kui ma õigesti mäletan). Keskturult minnes otse peaväravast sisse ja paremale. Seal kus on putkade rivi vasakut kätt. Seal müüakse igast pähkleid-seemneid ja kuivatatud puuvilju. Ja karp ise näeb siis selline välja. Hästi tore tädi on kaa :)


Eile käisin turul ja ostsin suure kastitäie viinamarju (10 kg umbes) ja kastiga pirne, need kokku läksid maksama 20 eurot. Ja siis ostsin neid häid datleid 4 pakki ja Rimist rohelist. Lisaks veel melonid, tomatid ja isa käest saadud suvikõrvitsad, õunad ja kurgid. Mariini käest sain veel õunamahla kah :)

Kodus proovisin seda Bestselleri suppi järele teha. Panin 3/4 punast paprikat, 2 väiksemat tomatit, peotäis päikesekuivatatud tomatit (ostsin Medifurist, 5 eurot oli 250 g), peotäis rukkolat. Blenderdasin läbi ja valasin veel hulka kuuma vett, blenderdasin veelkord. Peale puistasin kuivatatud nõgeselehe puru. Chillit oleks ka võinud panna, aga mul ei olnud ja oleks olnud mingeid seemneid, siis need oleks ka hästi peale sobinud :)






3 comments:

  1. Kuidas isetehtud supp välja tuli? :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. hästi hea tuli, teen teinekordki, pärast hakkisin veel värsket kurki sisse :)

    ReplyDelete